Eindpresentatie Slow Writing Lab

19 januari 2024

Op vrijdag 19 januari vindt in Mediamatic in Amsterdam de eindpresentatie plaats van Slow Writing Lab 2023. Het afgelopen jaar heeft de achtste lichting van dit talentontwikkelingsprogramma de ruimte gekregen om hun schrijverschap te ontwikkelen. De makers hebben een vol jaar achter de rug waarin ze met elkaar hebben geschreven, feedback hebben gegeven, nieuwe perspectieven hebben verworven en deze eindpresentatie in elkaar hebben geweven. De jonge schrijvers brengen gezamenlijk een bundel uit die ze graag delen op deze avond.

Deelnemers Slow Writing Lab

De deelnemers van het Slow Writing Lab 2023 zijn zowel geschoolde als autodidacte makers, uit Nederland en België. De geselecteerde deelnemers en de aangesloten organisaties zijn:

  • Houda Bibouda - Poetry Circle Nowhere (Amsterdam)

  • Tine Decraemer - RITCS (Brussel)

  • Stan Frijsinger - ArtEZ (Arnhem)

  • Hasan Gök - Poetry Circle Nowhere (Amsterdam)

  • Mila Haak - HKU (Utrecht)

  • Wietse Leenders - ArtEZ (Arnhem)

  • Sefora Sam - Mama’s Open Mic (Antwerpen)

  • Joachim Schoones - Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam)

  • Tine Tabak - HKU (Utrecht)

  • Mona Thijs - Woordkunst (Antwerpen)

  • Emma Wiersma - Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam)

  • Sumai Yahya - El Hizjra (Amsterdam)

Over het Slow Writing Lab

Het Slow Writing Lab is een van de talentontwikkelingsprogramma’s van het Nederlands Letterenfonds. Het Lab biedt nog niet gepubliceerde schrijvers een ‘vrije master’ die geheel gericht is op verdere ontwikkeling van hun individuele schrijverschap. Het programma biedt ruimte voor onderzoek en verdieping, het opdoen van (nieuwe) vaardigheden, het ontwikkelen van competenties, (beroeps)oriëntatie en professionele groei.

c_quick_links react component not yet created in the frontend.
Make sure to add this to the BlockGenerator component
Portret Mattho Mandersloot

NIEUWS - 13.12.2024

‘Elk woord dat je vertaalt helpt je verder’

Voor Mattho Mandersloot, literair vertaler uit het Koreaans, is de liefde voor taal er altijd al geweest. Inmiddels kan hij het werk van Nobelprijswinnaar Han Kang en bestsellerauteurs Cho Nam-joo en Sang Young Park tot zijn vertalersoeuvre rekenen. Veel van Mattho’s vertalingen kwamen tot stand met steun van het Letterenfonds. ‘Dankzij de werkbeurzen kon ik van vertalen mijn beroep maken.’

NIEUWS - 02.12.2024

Wie leest heeft een goed verhaal

Vandaag gaat de nieuwe campagne van de Leescoalitie van start: Wie leest heeft een goed verhaal. Deze meerjarige bewustwordingscampagne bevat onder andere een reclamefilm rond de feestdagen. Met ondersteuning van het ministerie van OCW en de Postcodeloterij wordt de campagne de komende jaren een blijvende vanzelfsprekendheid op tv, in het straatbeeld, op social media, in de winkel, de bibliotheek, het gemeentehuis en op school.

NIEUWS - 02.12.2024

Shortlist Vondel Translation Prize 2025

Vijf vertalers zijn genomineerd voor de Vondel Translation Prize 2025. Dat heeft de British Society of Authors vandaag bekendgemaakt. ‘De vertalers van de shortlist zijn deze idiosyncratische werken en uitdagende thema’s met uitzonderlijke vakbekwaamheid en niet-aflatende integriteit te lijf gegaan, en bovenal met flair’, aldus de jury.

NIEUWS - 18.11.2024

‘Manie Schaafijs biedt een nieuw perspectief op de Madeirese gemeenschap in Suriname’

In 2023 publiceerden schrijver Zindzi Zevenbergen en illustrator Hedy Tjin ‘Manie Schaafijs’ (uitgeverij De Harmonie). Dit jeugdboek vertelt het verhaal van de jonge Francisco de Freitas, die rond 1900 zijn geboorte-eiland Madeira verlaat en uiteindelijk het schaafijs in Suriname introduceert. Het is Hedy’s familieverhaal, en werd opgetekend door Zindzi, met steun van het Nederlands Letterenfonds. We spraken beide makers over de totstandkoming van dit jeugdboek.